15 mars 2014

Passa på att rensa ogräset innan det vuxit till sig

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen på vad som händer på björkvägen den senaste veckan. Det har varit många andra bollar i luften, men framför allt har vi haft strålande vårväder här! Sol under hela veckan och förra helgen hade vi 16 grader på solsidan, så skönt och välbehövligt efter det långa mörkret. Nu verkar det bli regnigt ett tag igen, men det känns ok eftersom det bergis snart blir varmt igen.

kantskära gräs, gräsmattekant ogräs

Vi utnyttjade vädret under helgen väl genom att rensa ogräs på uppfarten och skära till kanten på gräsmattan, den höll nämligen på att växa över hela uppfarten. Väldigt snyggt resultat, och förhoppningsvis blir det lite mindre ogräs där i år. Genom att ta ogräset tidigt hinner det inte föröka sig med frö och rötter.

entrérabatt

Under kaffepausen satt jag och funderade över entrérabatten som kommer bli årets projekt i trädgården. Just nu är det en enda röra av ogräs, rotskott från syrénhäcken och kantstenar som rullat in i rabatten. Det första som ska flyttas är krokusen, vars färg skär sig lite mot falurött och en vresros som antagligen kommer försöka sprida sig.



Allra lyckligast över våren var nog lillkatten som nu fått vara ute på riktigt, utan koppel, och har lärt sig att klättra i träd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

s